Wonen in Residentie De Peerdenposterij?

Residentie De Peerdenposterij, centraal gelegen, met een rijke geschiedenis, biedt u als huurder een unieke leefomgeving. De wisselwerking tussen de gerenoveerde peerdenposterij, waar ondertussen een gezellige gemeenschappelijke ruimte is ingericht, en de op het binnengebied gelegen assistentiewoningen kan enkel maar als troef worden aanschouwd.

De assistentiewoningen zijn opgetrokken in een moderne en hedendaagse architectuur die zorgt voor een oase van rust en licht. Als huurder kan je hier over een assistentiewoning beschikken die volledig voldoet aan de hedendaagse normen en waar u niet meer moet doen dan uw meubelen verhuizen. De appartementen worden volledig instapklaar opgeleverd, inclusief schilderwerken, klassevolle gordijnen en verlichtingsarmaturen.

De dagprijzen worden bij wet vastgelegd en behelzen enerzijds de vergoeding voor de woonvoorziening en de vergoeding voor de basisdienstverlening. Wonen in een flat van De Peerdenposterij kan al vanaf 31,50 EUR/dag of 958 EUR/maand.

Contacteer ons

Een gerenommeerd team staat in voor beheer en woonassistentie

Het beheer en de woonassistentie in Residentie De Peerdenposterij werd toevertrouwd aan Peter Lavens en zijn team. Met zijn 30 jaar ervaring in de zorgsector biedt hij een heel mooie meerwaarde op alle vlakken van ondersteuning naar de bewoners toe. Hij staat open voor een informele babbel, maar ook voor alle concrete vragen. Daarbij is de inbedding van zijn dienst voor thuisverpleging een extra service bij directe problemen, met respect voor de vrije keuze voor de eventuele verdere zorg. Alle kandidaat-huurders worden persoonlijk benaderd door de woonassistent zodat pasklare oplossingen kunnen voorzien worden. Zo geniet ook de verhuurder van een efficiënte aanpak en succesvolle verhuurformule.

  • Optimaal zorgcomfort
  • Uitgebreid pakket zorgdiensten
  • Onderhoudsdienst
  • Crisisopvang
  • 24/24 uur service
Peter

Wordt jij een van de bewoners van Residentie de Peerdenposterij?

Residentie De Peerdenposterij is sinds september 2020 volledig afgewerkt.

De gemeenschappelijke ruimte op het gelijkvloers van de Afspanning heet u welkom voor een drankje en/of een babbel met de medebewoners.

Heeft u ook interesse in het huren van een van deze nieuwe assistentiewoningen? Vanaf 31,50€/dag of 958€/maand bent u bewoner op één van deze prachtige flats.

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak voor alle vragen, en vul het formulier hiernaast in. Onze woonassistent zal u dan telefonisch contacteren om een afspraak vast te leggen en kan u dan ook mededelen of er op dit moment een flatje vrij is of hoelang de gemiddelde wachttijd op dit moment is.

Win-Win inclusie De Beelderij Tordale

De Peerdenposterij is een herberg-logementshuis daterend uit de Oostenrijkse periode. De afspanning is gelegen aan de Rijselstraat, die deel uitmaakt van de in 1752-1754 aangelegde steenweg Brugge-Menen. De Peerdenposterij werd gebouwd in het derde kwart van de 18de eeuw en speelde een belangrijke rol bij de vervoer- en vrachtdiensten en het postverkeer. Het twee bouwlagen hoge huis omvatte een herberg met gelagzaal, een keuken en een voorraadkelder. In de 19de eeuw kwamen de paardenmarkten aan de Haanhoek tot volle bloei. Na de Eerste Wereldoorlog ging deze economische activiteit echter volledig verloren. De afspanning werd in 2002 beschermd als monument.

De Afspanning is inmiddels volledig gerenoveerd en ter beschikking gesteld aan het "kunstenatelier de beelderij” dat mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt op het vlak van wonen, werken, leren en ontspannen.

Het gebouw speelt een belangrijke sociale rol in het Torhoutse stadsleven. Het is een “open huis” waarin elke Torhoutenaar vrij kan binnen- en buitengaan en kennis maken met de kunstenaars van de beelderij.

De beelderij is een artistiek atelier onder de vorm van een dagbestedingscentrum van de vzw Tordale. De begeleiders helpen de mentaal en vaak ook fysiek mindervalide kunstenaars met creatieve technieken en zetten hen op weg bij samenwerkingen met andere kunstenaars en organisaties. De beelderij organiseert en bezoekt niet alleen tentoonstellingen, ze neemt ook deel aan kunstprojecten. Naast het actieve creatieve werk is er ook ruimte voor rust en ontspanning op maat van de deelnemers.

In de cafetaria-tentoonstellings-ontmoetingsruimte op het gelijkvloers kunnen de bezoekers kennis maken met de kunstenaars. Op de verdiepingen van het gebouw kunnen zij de ateliers bezoeken waar de kunstenaars tekenen, schilderen en boetseren.

Het achterliggend inclusie-woon-zorgproject maakt eveneens gebruik van de voorzieningen in de gerenoveerde peerdenposterij. In het kader van een doorgedreven interactie en inclusie voorzien wij het gelijkvloers van de Peerdenposterij, die als oude afspanning de verbinding en scharnier vormt tussen het dagbestedingscentrum en het achterliggend woonzorgproject, als ontmoetingsruimte. Meer bepaald de keuken, de cafetaria-ontspanningsruimte-tentoonstellingsruimte en het sanitair die zich op het gelijkvloers van de Peerdenposterij bevinden worden door zowel de beelderij als het achterliggend woonzorgproject gebruikt.

Wonen in een oase van rust vlakbij het centrum van de stad

De erkende assistentiewoningen van ‘Residentie De Peerdenposterij’ liggen in een oase van rust achter het zorgvuldig gerestaureerde en beschermde gebouw van ‘Afspanning De Peerdenposterij’ in de Rijselstraat in Torhout. Een schitterende locatie vlakbij het levendige centrum van de stad met zijn gezellige straten en pleintjes.

De onmiddellijke nabijheid van bushaltes en het station zorgen voor een optimale mobiliteit, ook voor wie niet over een wagen beschikt. Een bezoekje aan familie of vrienden of gewoon eens een dagje weg... dit is puur genieten zonder zorgen. Bakker, slager, horecazaken en winkels liggen op wandelafstand van je nieuwe thuis.