Residentie De Peerdenposterij

21 erkende assistentieflats op een groene, autovrije historische site in hartje Torhout

Residentie De Peerdenposterij verrijst achter de historische afspanning in de Rijselstraat in centrum Torhout. De gloednieuwe site biedt ruimte aan 21 erkende assistentieflats en 1 groepswoning. De moderne architectuur herschept de binnenplaats van de afspanning tot een oase van rust en licht.

De huurder kan er in alle rust genieten van zijn oude dag, mede dankzij de diensten aangeboden door de beheers- en woonassistent ter plaatse. De gemeenschappelijke ruimte biedt mogelijkheden tot contact met medebewoners en de kunstenaars van De Beelderij die gehuisvest zijn in de Afspanning De Peerdenposterij.

  • 1 of 2 slaapkamer woningen
  • Lichtrijke en goede orientatie
  • 49 tot 88 m2 ruimte
  • Hoogwaardige afwerking
  • Brede passerellen
  • Rolstoeltoegankelijk
Harmonie tussen historiek en toekomst

De Peerdenposterij in Torhout is een plek met een rijke geschiedenis. Deze landelijke afspanning werd gebouwd eind achttiende eeuw. Koetsiers konden er hun paarden uitspannen en in de gelagzaal de voeten onder tafel schuiven voor een heerlijk maal of een frisse pint bier om er even tot rust te komen. Vandaag is het beschermd erfgoed, zorgvuldig gerestaureerd onder de deskundige leiding van architect Antoine Dugardyn, met de steun van de Vlaamse Overheid. Hier kan je opnieuw de teugels vieren en genieten van wat dit prachtige pand te bieden heeft. Het is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor een kop koffie, een lekker maal of een goed gesprek met een van de residerende kunstenaars, bezoekers of bewoners.

Dankzij de inspirerende Torhoutse ondernemer en mecenas Joost Vanhaerents, die het pand beschikbaar stelt, is er in de gerestaureerde afspanning ook ruimte voor De Beelderij, het artistiek atelier van Tordale. Het wordt een open huis, waar iedereen kennis kan maken met de residerende kunstenaars.

afspanning1
afspanning2
afspanning3
afspanning4

Moderne architectuur, op maat van de bewoners

De 21 assistentiewoningen zijn zeer kwaliteits- en stijlvol afgewerkt. Er zijn twee types met 1 of 2 kamers en een oppervlakte van 49 tot 88m2. Elke woning is aangepast aan de specifieke noden van vandaag en de toekomst. Hier staat de mens centraal. Kosten noch moeite werden gespaard om van dit verblijf een aangename thuis te maken met het oog op extra veiligheid en comfort. De architecten hebben de nodige aandacht besteed aan inplanting en oriëntatie zodat knusse hoeken ontstaan waar je kan genieten van de weldadige zon of het rustgevend getemperd licht. De Peerdenposterij is een plek voor levensgenieters.

De strakke architecturale belijning van de moderne assistentiewoningen brengt rust en is perfect in harmonie met de historische omgeving.

Philippe Desmet, Desmet & Lammens Architecten

Wonen in een oase van rust vlakbij het centrum van de stad

De erkende assistentiewoningen van ‘Residentie De Peerdenposterij’ liggen in een oase van rust achter het zorgvuldig gerestaureerde en beschermde gebouw van ‘Afspanning De Peerdenposterij’ in de Rijselstraat in Torhout. Een schitterende locatie vlakbij het levendige centrum van de stad met zijn gezellige straten en pleintjes.

De onmiddellijke nabijheid van bushaltes en het station zorgen voor een optimale mobiliteit, ook voor wie niet over een wagen beschikt. Een bezoekje aan familie of vrienden of gewoon eens een dagje weg... dit is puur genieten zonder zorgen. Bakker, slager, horecazaken en winkels liggen op wandelafstand van je nieuwe thuis.